در ابتدا لازم است تا توضیحات مختصری در مورد درب پیوت (Pivot door) یا درب لولا محوری یا درب پاشنه ای به شما خواننده گرامی ارائه دهیم. درب پیوت، درب امروزی و مدرنی است که به تازگی طراحی و ساخته شده است و بازشو متفاوتی نسبت به سایر درب ها دارد.

معرفی درب پیوت

خوشبختانه اجرای درب پیوت با استفاده از متریال مختلف از جمله چوب، شیشه، استیل و فلز امکان پذیر است. درب پیوت با استفاده از لولا های پاشنه‌ای به چارچوب خاص خود در زمین و سقف، وصل می گردد. در واقع این مدل، اتصالی محوری ایجاد می‌کند و درب حول آن محور می‌چرخد. از ویژگی های بارز این درب آن است که قابلیت اجرا در ابعاد گوناگون و بسیار بزرگ را برای لابی ها و فضاهای وسیع دارد.
✅قیمت درب پیوت  از ۵,۰۰۰,۰۰۰ تا ۱۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان
✅متریال درب پیوت شیشه سکوریت تکجداره
✅ویژگی های درب پیوت  چرخیدن حول محور وسط
✅انواع کاربری درب پیوت  حمام – ورودی خانه و یا لابی –  فضای داخلی
✅مزایای درب پیوت  اجرای بدون قاب – انتخاب سایز- جذابیت بیشتر در محیط

 قیمت درب پیوت

معمولاً قیمت این درب ها با توجه به سنگینی و وزن، متریال به کار رفته در آن ها و ابعاد مورد نظر مشتری قیمت های مختلفی به خود می گیرد. هر چه کیفیت متریال و یراق آلات و لولاها بهتر باشد، قیمت بالاتر می رود. همچنین با افزایش ابعاد و وزن این درب ها قیمت آن ها بیشتر می شود.
به صورت کلی قیمت درب پیوت به نحوه‌ی ساخت آن بر می گردد. در واقع زمانی که در مرحله ی تولید، برای زیرسازی و استراکچر درب از آهن و متریال بیشتری استفاده شده باشد، قیمت آن بیشتر خواهد شد. همچنین وقتی در تولید روکش این درب ها از چوب، شیشه یا بتن بیشتری استفاده شده باشد، قیمت آن تغییر خواهد کرد.
همچنین وجود لولا های منحصر به فرد دست ساز فولادی در درب پیوت‌ بر روی قیمت اثر گذار است و قیمت را نسبت انواع دیگر درب های ضد سرقت یا درب های معمولی متفاوت می کند.
با توجه به تمامی نکات بیان شده می توان گفت که این نوع از درب ها قیمت مشخصی ندارد. قیمت با توجه به ابعاد و کیفیت متریال مورد استفاده مشخص می شود.

قابلیت ها و ویژگی های درب پیوت

  • این درب ها قابلیت تولید تا ارتفاع ۳/۵ و تا عرض ۴ متر را دارند.
  • جالب است بدانید ارتفاع بزرگترین درب پیوتی که تا به امروز ساخته شده است ۴/۵ متر می باشد.
  • یکی دیگر از ویژگی های غیر ظاهری درب پیوت، تفاوت اضلاع چهار طرف چارچوب است.
  • قابلیت اساسی لولای این درب ها این است که توان تحمل وزن های سنگین در حدود ۶۰۰ کیلوگرم یا بیشتر را دارند.
  • درب پیوت از آنجایی که تنها بر روی دو لولا می چرخد، هر سمت از ۳ ضلع چارچوب با سمت دیگر تفاوت هایی دارد.
  • درب پیوت چرخش محوری فوق العاده ای دارد.
  • این درب ها توانایی اتصال به سیستم هوشمند را دارند. همچنین با پیشرفت هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء امکان اتصال درب پیوت به دستگیره دیجیتال فراهم گشته و قابلیت کنترل آن ها با موبایل از راه دور میسر شده است.
  • معمولاً ورق چارچوب و لنگه استفاده شده در این درب ها، ۲ میل است.
  • برخی از انواع این درب ها دارای دزدگیر و سنسور هوشمند هستند که مناسب محیط بیرون یا مناسب درب ویلا و ساختمان های شیک می باشند.
اکنون که تا حدودی با درب پیوت آشنا شدیم زمان مناسبی است تا به بیان برخی از مهمترین مزایا و معایب آن ها بپردازیم.

درب پیوت

مزایای استفاده از درب پیوت

در مورد مزایای استفاده از درب پیوت می توان به موارد مختلفی اشاره کرد، از آن جمله :
  • آن ها امکان اجرای بدون قاب را دارند.
  • می توان درب پیوت را به عنوان درب مخفی نصب کرد.
از منحصر به فرد ترین و خاص ترین مزایای درب پیوت بازشو آن است که، دست متقاضیان برای انتخاب سایز درب پیوت باز است چراکه این درب ها محدودیتی در ابعاد ندارند و برای ابعاد بسیار بزرگ نیز قابل اجرا هستند. این ویژگی جذابیت خاصی به این درب ها بخشیده است.
از مزایای ممتاز درب پیوت، امکان استفاده از انواع متنوعی از متریال می باشد و باعث شده تا تنوع و انعطاف پذیری در انواع متریال کاربردی در این درب ها بسیار بالا باشد.
از آنجا که ایده ی طراحی این درب ها بسیار نوین و جدید است، بنابراین حفظ ظاهر مدرن و زیبا در ساخت آن ها بسیار حائز اهمیت بوده و مورد توجه سازندگان قرار گرفته است.
به صورت کلی استفاده از درب پیوت باعث جذابیت بیشتر در محیط می شود و ارزش اقتصادی بنا را افزایش می دهد.
از بهترین مزایای درب پیوت این است که برای نصب آن نیازی به کندن دیوار و زمین نیست. این ویژگی در درب های ضدسرقت وجود ندارد.

معایب استفاده از درب پیوت

اصلی ترین اشکال و علتی که شاهد استفاده ی بسیار کم از درب پیوت یا لولا محور به عنوان درب اصلی ساختمان هستیم، این است که؛ معمولاً در راه اندازی درب پیوت در ساختمان ها فاصله ای بین درب و کف زمین برای باز شدن راحت تر درب در نظر گرفته می‌شود.
متأسفانه وجود این فاصله باعث ورود گرد غبار و یا خارج شدن هوای خنک در تابستان و هوای گرم در زمستان از داخل به خارج می شود. در نتیجه در بیشتر موارد، درب پیوت به عنوان درب لابی، اتاق لباس، حمام و … به کار برده می شود و کمتر به عنوان درب اصلی مورد استفاده قرار می گیرد.

بازشو خاص درب پیوت یا لولا محوری

درب پیوت با توجه به لولاهای متفاوت و خاصی که دارد،  از منظر ظاهری و فنی تفاوت های بسیاری با درب های معمولی دارد. اصولاً درب پیوت یا لولا محور از قسمت یک سوم میانی چهارچوب درب باز می شود.
این خاصیت باعث می شود تا درب روی لولای محوری مخصوصش چرخش کند، حرکت کرده و باز و بسته گردد . بارزترین ویژگی این لولاها این است که قابلیت تحمل وزن های بسیار سنگین را دارند.‌
درب پیوت بر خلاف دربهای لولایی این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا درب باز شوی مورد نظر شما در نهایت مفید بودنش قابل استفاده باشد. همچنین می توان درب پیوت را تا عرض ۲۰۰ سانتی متر یا دو متر به صورت تک لنگه باز کرد، این ویژگی یکی از توانمندی های ارزشمند این درب هاست.

درب پیووت

وضعیت لولای بالایی درب پیوت

درب پیوت (pivot door)، به داشتن لولایی خاص و متفاوت در میان فعالان دکوراسیون داخلی، مشهور است. لولای خاص و متفاوت این درب، با دو پیچ از بالا محکم می شود.
در واقع درب پیوت یا محوری روی دو لولای فولادی دست ساز باز و بسته می شود. کیفیت و ساختار این لولاها بسیار قابل توجه است. شما با دقت به عکس برخی از این درب ها می توانید لولای دست ساز فولادی را در قسمت بالایی و محل قرارگیری آن مشاهده کنید.
این قسمت از لولا توسط دو پیچ مقاوم فولادی روی چارچوب درب پیوت نصب می شود.

علت دست ساز بودن لولا های درب پیوت

معمولاً به دلیل نامتعارف بودن درب پیوت که به صورت سفارشی از طرف برخی از خریداران برای محل خاصی ساخته می شود؛ معمولاً سازندگان چاره ای ندارند جز این که لولا های درب پیوت را به صورت دست ساز بسازند.
این کار کمک می‌کند تا دربی اختصاصی و متناسب با درخواست مشتریان ساخته شود و پس از ساخت بر روی محل مورد نظر خریدار نصب گردد. همچنین این ظرفیت وجود دارد تا سفارشات در ابعاد و اوزان مختلف تولید شوند. همانطور که پیشتر ذکر کردیم درب پیوت امکان تحمل وزن های سنگین تا حداکثر ۱۰۰۰ کیلوگرم را دارد.

وضعیت لولای پایینی درب پیوت

لولای پایینی درب پیوت بسیار شبیه به لولای بالایی آن است. یعنی لولای پایینی نیز بسیار محکم و از جنس فولاد و دست ساز ساخته می شود. حتی شاید تا حدودی محکم تر و قدرتمند تر از لولای بالایی نیز باشد.معمولاً لولای پایینی درب پیوت بر روی یک بلبرینگ بسیار قدرتمند سوار می شود.
نصاب باید قبل از قراردادن درب پیوت بر روی بلبرینگ، وضعیت درب را دقیق و به صورت کامل چک کند تا مطمئن شود که درب به راحتی روی لولای خود می چرخد و اشکالی در حرکت آن وجود ندارد. در صورت رویت اشکال در حرکت چرخشی درب، نصاب باید به رفع اشکالات آن بپردازد و ایرادات را برطرف نماید.
درب پیوت

ضخامت چارچوب درب پیوت

نکته بسیار مهمی که در ارتباط با درب پیوُت حائز اهمیت است، ضخامت چارچوب است.
همانطور که اشاره کردیم در تولید درب پیوت ضخامت چارچوب تمامی درب ها از ورق آهن  ۲ میلی متری می باشد. این ضخامت از آن جهت اهمیت دارد که درب در طول مدت استفاده و به مرور زمان دچار انحنا و شکم نشود و فرمی محکم و استوار داشته باشد.

یراق آلات درب پیوت

معمولاً خریداران در سفارش درب پیوت یا همان درب لولا پاشنه ای، یراق نیمه مرکزی کاله را انتخاب می کنند. اگر شما به عنوان خریدار این درب ها به دنبال داشتن امنیت بیشتر برای ورودی ساختمان خود هستید؛ پس به راحتی می توانید قفل درب پیوُت را به قفل کاله تغییر دهید و با این کار امنیت بیشتری را برای خود به ارمغان بیاورید.

قفل درب پیوت

یکی از موضوعات بسیار حائز اهمیت که می تواند بر بهای تمام شده و ضریب ایمنی درب پیوت اثر گذار باشد، موضوع قفل و کیفیت آن است. به صورت کلی کیفیت قفل به کار رفته بر درب ها در بازار درب های ضد سرقت و درب پیوت بسیار مهم است.
حال آنکه درب پیوت بسیار خاص و سفارشی است در نتیجه نوع قفل بکار رفته در آن ها می تواند یکی از کوچک‌ترین هزینه های جانبی و در عین حال از مهم ترین عوامل مؤثر در سطح کیفی و تعیین قیمت این درب ها باشد. معمولاً قفل ایمن تر و قوی تر ، قیمت بالاتری را به خود اختصاص می دهد.

تنوع روکش درب پیوت

با توجه به اینکه معمولاً درب پیوت دربی سفارشی با  ویژگی‌هایی منحصر به فرد است؛ شرایطی برای متقاضیان و خریداران این درب ها فراهم شده است تا بتوانند روکش مد نظر خود را برای آن ها تعیین کنند.
این موضوع دقیقا شبیه به انتخاب یراق آلات درب پیوت بوده و در واقع با نظر و سلیقه و بودجه ای که مشتری برای آن اختصاص داده است، قابل تغییر می باشد. در نتیجه فردی می تواند روکشی معمولی یا بسیار خاص و ویژه انتخاب کند و به تولید کننده سفارش ساخت آن را بدهد.
تنوع روکش درب پیوت

کاربرد های درب پیوت

همانطور که بیان شد، درب پیوت زیبایی بسیار و چشم نوازی خیره کننده ای دارد. بنابراین از آن در لابی هتل ها یا قسمت هایی از ساختمان های مدرن استفاده می شود.
به صورت کلی هدف از استفاده از این مدل درب ها زیبایی بخشی و جلوه دادن بیشتر و چشم نواز تر به محیط است. این روزها جلوه بصری زیبایی که این درب ها به محیط می دهند، توجه مهندسین و کاربران بسیاری را به استفاده از آن جلب کرده است.
استفاده از این درب ها منجر به بهره‌وری بیشتر از فضا می‌شود. در نتیجه بسیاری از معماران با نصب درب پیوت در فضای داخلی صرفه‌جویی می کنند.
چراکه درب لولا محوری، نیازی به چهارچوب جداگانه ندارد و همین مورد نیز منجر به صرفه‌جویی در فضا و زیبایی نهایی کار شده است.

نمایندگی درب پیوت

به صورت کلی تولیدکنندگان محدودی در کشورمان اقدام به ساخت درب پیوت کرده اند. اما یکی از بهترین تولید کنندگان و نمایندگی درب پیوت در ایران، شرکت آتاک درب است.
این شرکت در کنار محصولات ویژه ای که در بخش درب ضدسرقت، درب ضد دیلم، درب ضد حریق و…. دارد، با دقت و توجه خاصی کار بر روی درب پیوت را نیز انجام داده است. خوشبختانه شرکت آتاک درب توانسته است پاسخ گوی مشتریان خاص و مشکل پسند خود در این زمینه باشد.
درب پیوت شرکت آتاک درب، محاسن و مزایای شایان توجهی دارد که این عوامل باعث شده تا همه روزه بر تعداد مشتریان آن ها افزوده شود. لازم به ذکر است که شرکت آتاک درب محصولات خود را به بیش از سیزده کشور دنیا صادر می کند که یکی از این محصولات درب پیوت است.

لولاهای ایتالیایی درب پیوت

شرکت آتاک درب در ساخت درب پیوت از لولاهای ایتالیایی بسیار باکیفیت استفاده کرده است. این موضوع از خصوصیات منحصر به فرد درب پیوت ساخت شرکت آتاک درب است و کیفیت نهایی کار را بیشتر کرده است.

این لولاهای قدرتمند توان تحمل وزن هر لنگه درب تا وزن ۵۵۰ کیلوگرم و در ابعاد تک لنگه در طول یا ارتفاع ۳۳۰ سانتی متر و عرض ۱۴۰ سانتی متر را دارند. خوشبختانه شرکت آتاک درب، امکان سفارش ساخت درب پیوت بسیار بزرگ در ابعاد سفارشی ۴*۴ یعنی ۴ متر در عرض و ۴ متر در طول یا ارتفاع را برای مشتریان خود فراهم آورده است.

ضد تخریب بودن درب پیوت

اگر بخواهیم در مورد ضریب ایمنی این درب ها با شما خواننده گرامی گفتگو کنیم، اشاره به نکاتی ضرورت پیدا می کند. در حقیقت درب هایی که توسط تیم مهندسین مستقر در شرکت آتاک درب، طراحی شده است؛ به لحاظ ایمنی ساختاری ضد دیلم و ضد تخریب دارند.

همچنین شرکت آتاک درب موفق شده است تا درب های پیوت تولیدی خود را در ابعاد و طرح های مختلف و بسیار بزرگ تولید کند. لازم به ذکر است که شرکت موفق آتاک درب تنها تولید کننده صنعت درب در ایران است که تا اکنون به ۱۳ کشور صنعتی جهان صادرات دارد. کیفیت و ظاهر لوکس تولیدات شرکت باعث شده است تا مشتریان بسیاری در کشورهای مختلف جهان خواهان استفاده از این محصولات باشند.

شرایط نصب درب پیوت

اصلی ترین و اساسی ترین شرط برای نصب و اجرای درب پیوت، محل اتصال فریم مخصوص آن هاست. در واقع فریم این گونه درب ها مانند پنجره های دوجداره آلومینیومی و یو پی وی سی است.
در نتیجه در ابتدا باید آکس دهنه مورد نظر در قوطی های ۴۰ در ۸۰ یا ۴۰ در ۱۰۰ مهیا گردد. در نظر گرفتن فضای کافی و مورد نیاز برای این درب ها به مصرف کنندگانشان کمک می کند تا شرایط مناسبی برای عقب یا جلو بردن درب داشته باشند، تا بتوانند بدون هیچ نقص و ضعفی از ویژگی های ممتاز این درب ها بهره مند شوند.
شرایط نصب درب پیوت

اجرای نصب درب پیوت

از قابلیت های کلیدی درب پیوت می توان به چرخش ۲۷۰ درجه‌ ای اشاره کرد. این ویژگی دقیقا برخلاف ویژگی درب های معمولی که به کمک لولاهای کناری خود می توانند تا ۹۰ درجه بچرخند و باز و بسته شوند، می باشد.
در هنگام نصب درب پیوت یا همان لولا محوری، تمامی ارکان آن نظیر جای لولا، جای قفل، سوراخ دستگیره و قسمت‌های دیگر با استفاده از دستگاه‌های تمام‌ اتوماتیک مشخص می‌شوند. در نتیجه در طراحی و نصب انواع متنوع درب پیوت هیچ‌گونه خطای انسانی رخ نمی‌دهد.
به صورت کلی مدت زمان لازم برای نصب و اجرای درب پیوت توسط نصاب حرفه ای در بازه ۱ ساعت و نیم تا ۲ ساعت می باشد و در این بازه زمانی باید کار به صورت کامل تحویل مشتریان محترم داده شود.

مراحل نصب درب پیوت

از آنجایی که چارچوب درب پیوت با دیگر چارچوب های درب ضد سرقت کاملاً متفاوت است، شرایط نصب آن نیز بسیار متفاوت می باشد.
نصاب درب پیوت در هنگام نصب باید، قسمت پایینی چارچوب را با سطح زمین هم سطح کند، به صورتی که قسمت پایینی چارچوب درب دیده نشود.
این هم سطح سازی باعث می شود تا بین سرامیک یا سنگ بیرون و داخل تفاوتی ایجاد نشود و اصطلاحا درب به صورت یک تکه نصب شود.

 انواع درب پیوت

این مدل از درب ها نیز مانند درب های ضدسرقت و معمولی دارای انواع مختلفی هستند.
سازندگان این درب ها با توجه به جنس و متریال و یراق آلات بکار رفته در آن ها، انواع مختلفی از مدل های شیشه ای، استیل، چوبی و فلزی را در ابعاد و طراحی های متنوع ساخته اند.
همچنین این درب ها تفاوت هایی از نظر بعد فنی و ظاهری با یکدیگر دارند. خوشبختانه تنوع این محصول در بازار به گونه ای است که می تواند پاسخ گوی سلایق و نیازهای مختلف متقاضیان باشد.
 انواع درب پیوت

کلام پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با درب پیوت، ویژگی و قابلیت های آن، مزایا و معایب آن و نکات بسیار دیگری پیرامون آن آشنا کنیم، تا اگر فردی از خوانندگان محترم این مقاله قصد خرید چنین دربی را دارد، با داشتن اطلاعات لازم و مکفی بتواند بهترین تصمیم را در انتخاب این گونه از درب ها بگیرد.
اگر شما به شرکت مورد اطمینانی مثل آتاک درب رجوع کنید، بی تردید می توانید از نظرات ارزشمند مشاوران و کارشناسان حاضر در شرکت بهره مند شوید و بهترین تصمیم را برای انتخاب درب پیوت مد نظرتان بگیرید.

سوالات متداول درب پیوت

 قیمت درب پیوت چقدر است؟

با توجه به مواردی چون طرح و ابعاد درب و متریال به کار رفته در آن همچون نوع قفل یا جنس درب قیمت آن نیز متغیر است.

بهترین شرکت برای تهیه درب پیوت کجاست؟

مطمئنا شرکتی همچون اتاک درب که دارای ضمانت کیفیت و خدمات نصب و سالها سابقه ی فعالیت در این حوزه دارند، یکی از بهترین انتخاب ها میباشد.